Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

“Znam da mnogi sumnjaju, ali stvarno sam pokidao mišić. Nikada nisam to osetio, ali je magnetna rezonanca pokazala kidanje”, rekao je najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković na konferenciji za mediji posle finala, a na zvaničnom slikanju dan kasnije, otkrio i koja je težina povrede.

– Vratio sam se sa nove magnetne rezonance koju sam odradio jutros i oštećenje je veće nego kada se dogodila povreda – rekao je Đoković.

Srbin je u finalu Australijan opena pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2. Međutim, poznato je da je protiv Tejlora Frica, prilikom jednog proklizavanja, osetio bol u bočnom abdominalnom mišiću i bio blizu da preda turnir, ali je nakon osvajanja trofeja potvrdio da je u pitanju ruptura.

Međutim, veliki napori na prvom grend slemu doveli su do pogoršanja povrede, a Đoković je otkrio i u kakvom je trenutnom stanju.

– Ruptura je trenutno 2,5 centimetra – 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 milimetara – otkrio je srpski teniser.

Đoković je potvrdio da ga čeka pauza.

– Ako je verovati doktorima, nije toliko loše, ali ću morati malo da pauziram kako bih se oporavio – zaključio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here