Vesti
Za opstanak srpske zajednice: 3D prikaz budućeg zdanja u Varovilu

Euforija nastala osvajanjem ATP kupa u Sidneju još se nije stišala, a najbolji srpski teniseri već se okreću ka Melburnu, gde idućeg ponedeljka počinje Australijen Open. A tamo će Novak Đoković opet biti u centru pažnje, pošto će pokušati da odbrani titulu iz prošle godine i osvoji rekordni osmi trofej na prvom gren-slemu sezone.

A dok se Nole bude borio za još jednu potvrdu teniske nadmoći na australijskom tlu, srpska zajednica na Petom kontinentu imaće priliku da se nadmeće za njegovu uramljenu majicu i potpisane patike u kojima je osvojio Australijen Open 2019! Takmičenje pod nazivom “Ozzie Open Bash” organizuje Koledž Sveti Sava, kojem je Đoković darivao majicu i patike kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za završetak izgradnje ovog izuzetno važnog zdanja u sidnejskom naselju Varovil.

Svako može da učestvuje u takmičenju i poželjno je da se u igru uključi što više ljudi. Ideja takmičenja je da se svi zainteresovani prijave na sajtu Koledža (www.stsavacollege.net) kao domaćini žurke na koju će pozvati što više prijatelja koji treba da uplate donacije u zajednički fond koji će biti registrovan pod jedinstvenim brojem svakog domaćina. Ko bude do 26. januara u 23.59 prikupio najviše novca osvojiće Novakovu majicu i patike, a svi koji budu učestvovali daće veliki doprinos naporima da se Koledž završi u predviđenom roku, do januara 2021.

U pravilima nadmetanja se navodi da svaki domaćin može da pozove neograničen broj ljudi i da ne moraju svi da se pojave na okupljanju, već je dovoljno da uplate određenu donaciju u fond Koledža. Potrebno je samo da svojim gostima pošaljete internet adresu “Ozzie Open Bash” donatorske stranice na sajtu Koledža. Po završetku takmičenja, na Dan Svetog Save 27. januara, biće objavljeno ime poobednika, kao i koliko je koji “domaćin” prikupio novca.

Zar Australijen Open nije idealna prilika da u svom dvorištu napravite roštilj, okupite rodbinu i prijatelje i uživate u dobrom društvu i vrhunskom tenisu? Povrh svega, dok se družite i navijate, možete da pomognete u završetku gradnje najvažnije institucije za budućnost srpske zajednice u Australiji i da osvojite vredan suvenir u kojem je Novak Đoković osvojio Melburn 2019.

Za više informacija posetite https://www.stsavacollege.net/register

Svi mogu da učestvuju!

Važna napomena je da domaćin ne mora da bude pojedinac, već to može biti i sportski klub, crkveno-školska opština, folklorno društvo ili bilo koja organizacija ili udruženje.

Prikupljeno 700.000 dolara

Na sajtu Koledža Sveti Sava objavljeno je da je tokom proteklih godinu dana prikupljeno 700.000 dolara na ime donacija za izgradnju zdanja u Varovilu.

Time je prevaljeno više od pola puta do postavljenog cilja koji iznosi 1,3 miliona dolara, koliko je početkom 2019. bilo potrebno za završetak radova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here