EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je u četvrtfinalu US opena.

Najbolji teniser sveta je posle 179 minuta igre preskočio izazov u vidu mladog američkog tenisera Džensona Bruksbija i slavio sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Delovalo je na početku da bi moglo svašta da se dogodi, ali je posle najgoreg seta u dugom nizu mečeva i turnira, Novak konačno promašao sebe i lako stigao do trijumfa i novog okršaja sa Italijanom Mateom Beretinijem.

U sredu nas, dakle očekuje repriza finala Vimbldona, ali Bruksbi je bio sve samo ne laka prepreka.

Bio je to odličan meč dvojice igrača u kom je mladi Bruksbi pokazao da je pred njim zaista sjajna budućnost.

Novak je, kao i u meču sa Nišikorijem opet krenuo nekako usporeno, pasivno, kao da je ispitivao igru protivnika, koji je od starta krenuo kao furija.

Đoković nije iskoristio brejk loptu u početnom gemu i to mu se ubrzo osvetilo.

Bruksbi je iz poena u poen, gem u gem dizao publiku na noge i za tili čas preuzeo konce igre u svoje ruke.

Pomagale su mu u tome i netipične Novakove greške, ali svejedno dobiti set protiv broja jedan za 29 minuta, najbolje govori kako je igrao momak iz Sakramenta.

Posle 3:0 za protivnika, Novak je uzeo gem, ali je Dženson uspeo da novom serijom od tri uzastopna gema povede u meču.

Đoković je uzvratio u drugom setu, poveo je sa 3:0, da bismo u petom gemu videli neverovatne poene.

Trajao je taj gem na servis Đokovića čak 20 minuta, Bruksbi je napadao žestoko i iz šeste brejk lopte stigao do 3:2, ali je Novak odmah uzvratio ribrejkom za 4:2.

Uspeo je Đoković da održi tu prednost do kraja seta koji je trajao 68 minuta i izjednači na 1:1.

Čini se da mu je to dalo taj preko potrebni šampionski ritam, kao da je uhvatio tu pobedničku nit i za tili čas je stigao do duplog brejka i 4:0.

Već tada je bilo jasno u kom smeru ide meč, pogotovo jer je delovalo da Bruksbi oseća izvesnu nelagodnost i da ne može da igra kao na početku.

Novak je lako overio set sa 6:2.

Odmah na startu četvrtog seta je stigao do brejka, poveo sa 2:0 i na dalje, sve je bila stvar šampionske rutine.

Dobio je meč, četvrti u Njujorku i 25. na slemovima od početka godine. Do ostvarenja cilja, kalendarskog slema, trebaju mu još tri pobede.

1 COMMENT

  1. Sve pohvale za naseg najboljeg tenisera sveta Novaka, samo tako nastavi pa neka puknu dusmani,koji te ne vole, ti i dalje nastavi da dobro igras i pobedjujes. A Talijanu bi porucila da treba jos dosta da vezba, da bi pobedio naseg asa broj jedan, dobro bi bilo kada bi njegov protivnik koristio neki prirodni doping da povrati snagu i dobije vise energije uz medicinske gljive i nemacki cordiceps i reishi kapsule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here