EPA-EFE/Yoshua Arias

Novak Đoković prošao je do sada najveću prepreku na turniru u Dubaiju i eliminisao je u četvrtfinalu Huberta Hurkača rezultatom 6:3, 7:5 . Za mesto u finalu Novak će se boriti protiv boljeg iz duela Danil Medvedev – Borna Ćorić.

Prošle godine Novak Đoković zaustavljen je u četvrtfinalu Dubaija, ali ove godine probijena je ta barijera i to na maestralan način. Hubert Hurkač trebalo je da predstavlja nešto teži izazov za srpskog asa međutim bila je to samo još jedna demonstracija sila najboljeg tenisera sveta.
Od početka isticao se Novakov forhend sa kojim je kao od šale pogađao svaki deo terena. Već u četvrtom gemu srpski as je imao tri vezane brejk lopte. Hurkač je spasao prve dve i to na maestralan način zbog čega je zaslužio i aplauz prvog tenisera sveta. Aplauz, ali onda novi surovi forhend za brejk koji se ispostavio kao odlučujući za prvi set.
U laganom ritmu srpski as je nastavio da drži svoj ritam igre i bez problema dođe do prvog seta. Hurkač se nije predao, naprotiv pojačao je servis i počeo da briljira u svakom svom servis gemu. Ređali su se gemovi sa nulom na obe strane, koliko dobro je igrao srpski as toliko je dobro i poljski teniser diktirao tempo na svoj servis.
Kratki poeni koji su obilovali dobrim servisima i fenomenalnim forhendima trajali su sve do 11. gema kada se nervoza ipak uvukla u udarce poljskog tenisera.
Hurkač je dopustio Novaku četiri brejk lopte, a svaku je spasao dobrim servisom. Nikako Novak nije znao kako da prelomi, ali konačno kada je usledila i peta brejk lopta srpski as šalje projektil bekhendom i stavlja tačku na meč.
Rutinski je odradio posao u narednom gemu na svoj servis koji je bio na fantastičnom nivou i plasirao se u polufinale. Prvi reket sveta pokazao je da je iz meča u meč sve sigurniji i sve bolji. Iako je Poljak odigrao izuzetno dobar meč i zaslužio sve reči hvale, Đoković je zaista delovao nepobedivo.
Kako bi obezbedio mesto u finalu Novak će morati da savlada boljeg iz duela Danil Medvedev – Borna Ćorić. Jasno je da je Rus veliki favorit pa se tako potencijalno očekuje i veliki srpsko-ruski derbi u polufinalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here