Najbolji teniser sveta Novak Đoković dao je intervju za amrički CNN dan posle postavljanja rekorda po broju nedelja na mestu najboljeg tenisera sveta.

Đoković je ovo dostignuće svrstao među najznačanije, uz 18 Grend slem titula.

– Ponosam sam i oduševljen zbog toga. Ovo dostignuće je kao kruna na sve što sam postigao u poslednjih 15 godina u karijeri. Na ovaj poseban dan sam se prisetio kako sam se zaljubio u tenis i svu podršku koju sam dobio od roditelja i drugih ljudi da bih ostvario ovaj san. Presrećan sam – počeo je Đoković za američki CNN.

Đoković je rekord proslavio u Beogradu, pred sunarodnicima.

– Osetio sam da je ova stvar proslava Srbije i Beograda, ne samo moja. Mnogo njih su mi se javili, čestitali i naterali me da shvatim to.

Novak je prokomentarisao i osvajanje Australijan opena.

– Dublje sam doživeo te emocije i probudilo me, sve dok nisam uzeo telefon i počeo da se viđam više sa ljudima ‘sa strane’. Shvatio sam “Vau, ovo je zaista poseban dan i zahvalan sam na tome”.

Veliki deo svojih uspeha pripisao je roditeljima Srđanu i Dijani Đoković.

– Imao sam sreće da imam roditelje koji su bili vrlo snažni usred rata i poteškoća koje smo proživljavali tokom 90-ih. Imao sam njihovu bezuslovnu ljubav i podršku da se bavim sportom koji nije ni bio tradicija u našoj porodici i zemlji. Tenis je vrlo skup sport, ali su nekako to uspeli, kupovali mi rekete, mogao sam da imam trenera i uslove dovoljno dobre da izrastem u profesionalnog tenisera. Snovi se ostvaruju – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here