Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je u četvrtfinalnom duelu pobedio Sašu Zvereva sa 3:1, (6:7, 6:2, 6:4, 7:6)

Posle meča, novak je dao svoje viđenje meča:

– U ovakvim okolnostima i sam ulazak u meč su bili prilično spori. Osećao sam se kao da mi je trebalo više vremena da se zagrejem. Imao sam sreće da napravim brejk u prvom setu. Posle toga, mislim da sam klrenuo bolje da se krećem. Takođe sam dobro servirao u prvom setu i mislim da sam ostvario i više asova od njega, što je pravo čudo jer znamo ko je Saša. Saši mnogo sreće u natavku tura – istakao je Novak i dodao:

– Ponovo sam loše ušao u 3. set. Izgubio sam moj servis na početku, veoma rano. Pokušao sam da napravim reviziju mog fokusa, da sve krene u pozitivnom pravcu. Jednostavno, i da je on dobio ovaj meč, ne bi bilo nezasluženo s obzirom na to kako se kretao. Bilo je zahtevno za obojicu.

Novinara je zanimalo i Novakovo stanje posle povrede sa kojom se muči od duela sa Tejlorom Fricom:

– Imao sam različite povrede tokom karijere. Nekoliko puta sam se povlačio. To su povrede, one se dešavaju, ali kada imaš magične ruke fizija i fizio tima, onda ti oni pomognu da se izvučeš. Jednostavno, oni te vrate u mogućnost da se takmičiš.

Za sam kraj, Đoković je prokomentarisao i Aslana Karaceva.

– Nisam ga uopšte gledao kako igra, da budem iskren. Video sam ga tokom Australijan opena. Veoma snažan fizički, odlično se kreće. Ima odličan bekhend, to je ruska škola tenisa. Mislim da je motivisan, nema nikakve sumnje. Težak posao je imao i Grigor Dimitrov ali se povredio u tom meču. Nadam se da će se temperatura vratiti na onaj nivo na koji smo navikli, nismo imali mnogo treninga i zbog svega dolazi do ovako mnogo povreda. Neigranje se odražava na stanje naših tela. Nekolicina nas je preostalo, Karacev je tu i nadam se dobrom meču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here