Trener Novaka Đokovića, Marjan Vajda, zadovoljan je ostvarenim rezultatom u ovoj godini, kao i činjenicom da je Srbin izjednačio rekord Pita Samprasa i po 6. put završio godinu kao najbolji na svetu. 

O svemu tome je pričao je slovački stručnjak, uz podsećenja i na US open i Rolan Garos.

– Novak je postigao neverovatan učinak, jer je šesta ‘svetska jedinica’ na kraju godine fantastično dostignuće. Ispunio je cilj koji je postavio na početku sezone. Ima viziju da u budućnosti obori njihov rekord – počeo je Vajda i dodao:

– Mislim da je Nole postizao uspešne rezultate čak i nakon ponovnog početka sezone. Bio sam pomalo zabrinut kako će biti u formi, vladao je koronavirus. Кada sam došao u trening kamp u Marbelji, bio je fizički veoma dobar. Onda se desila nesrećna eliminacija u Njujorku, a tamo je mogao daleko da ide.

Posle US opena, Novak je digao trofej na Mastersu u Rimu, a u finalu Rolan Garosa izgubio od Rafaela Nadala veoma lako u tri seta.

– U Parizu je bilo hladno i vetrovito i mnogi su govorili da takvi uslovi mogu da odgovaraju Novaku. Rafa je u finalu bio fantastičan, imao je neverovatnu dubinu udaraca. Novak nije bio u svojoj koži. Šteta je što je izgubio treći set – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here