EPA-EFE/CJ Gunther
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp sinoć je kritikovao izvršnu naredbu aktuelnog predsednika Džoa Bajdena o mobilizaciji rezervnih trupa za raspoređivanje u Evropi, javlja Anadolu.

– Bajdenova odluka da mobiliše rezervne snage dokazuje da njegova nepromišljena eskalacija u Ukrajini napreže američku vojsku do tačke katastrofe – naveo je Tramp u saopštenju.

Navodeći da je Bajden prošle sedmice priznao da je američka vojna municija jako iscrpljena i da se bliži kraju, Tramp je kazao da su američke rezerve bile prisiljene da podrže Bajdenovu “pogubnu“ politiku u Evropi.

– Poslednja stvar koju bi ova nesposobna administracija trebalo da radi je da nas dalje gura prema trećem svetskom ratu. Ipak, Bajden je izjavio da će nastaviti da šalje američko blago i oružje za raspirivanje beskonačnog rata u Ukrajini koliko god bude potrebno – naveo je Tramp.

On je ponovio da bi mogao da okonča rat u Ukrajini u roku od 24 sata ako ponovo postane predsednik SAD-a.

– Nijedna američka majka ili otac ne želi poslati svoje dete da umre u istočnoj Evropi – poručio je Tramp.

Iz Bele kuće su odgovorili na Trampove tvrdnje.

– Oni moraju da razjasne svoje činjenice. Ova mobilizacija nije povećanje, već rotiranje trupa – rekao je Endru Bejts, zamenik portparolke Bele kuće.

Napominjući da republikanski političari nanose štetu vojnoj spremnosti i vojnim porodicama nepovezanim političkim programom, Bejts je rekao da američki vojnici i njihove porodice nisu pioni.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here