pixabay.com

Srpsko narodno vijeće (SNV) prijavilo je pretnje dobijene na zvaničnoj Fejsbuk stranci posle ustaške proslave u Borovu za pravoslavni Uskrs.

U okviru proslava se na krajnje neprimeren i brutalan način preti ubistvom i “psuje majka četnička”.

Pretnje neprimerenog i vulgarnog sadržaja preneo je portal zagrebačkog nedeljnika “Novosti”, među kojima je i: “Uskoro vam dolazi kraj i to bolan kraj”. Pretnje je, navodi se, poslao izvesni Ivan Hrastić u prijemno sanduče na Fejsbuk stranici Srpskog narodnog vijeća.

Hrastić je, piše portal, prijavljen policiji.

“Videćemo hoće li ove otvorene pretnje tretirati kao ‘neprimereni sadržaj’ vredan tek prekršajne kazne ili će ipak podneti krivičnu prijavu, kao što se na kraju ipak dogodilo s 14 mladića iz Vukovarsko-sremske županije koji su pozivali na klanje Srba u Borovu, a kriminalističko istraživanje sprovodi se nad još osoba iz drugih županija”, navode “Novosti”.

Portal piše da Hrastić još upozorava u svojim pretnjama da će Srbi, predstavnici SNV-a plakati jer su, kako je naveo, “male kuje četničke”, zatim da mu se “na rukama još oseća krv četnička”, a poručio im je “dabogda pocrkali u najgorim mukama”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here