Sportska tema dana, i tema nedelje ispostavilo se, je odluka Aleksandra Kolarova da ne igra za Srbiju – a za to je, sada postoji i potvrda iz FSS-a, imao dozvolu lekara fudbalske reprezentacije Srbije.

To je izjavio direktor u FSS-u Vladimir Matijašević u razgovoru za portal B92, dodavši da je problem bio taj što je Kolarov “dao reč” Konteu da neće igrati za Srbiju jer su Interovi lekari pronašli sitnu povredu na mišiću tokom pregleda, te su savetovali kapitenu Orlova da odmori protiv Škotske.

Kolarov ih je poslušao, održao obećanje, nije želeo da menja odluku ni kada je od lekara reprezentacije dobio “zeleno svetlo” da može da igra – tako je odlučio.

– Kolarov mi je rekao “pružio sam ruku Konteu u Milanu i u suprotnom bih ga slagao”. Sve nakon što su mu na magnetnoj rezonanci klupsku doktori rekli da je i dalje prisutna povreda – otkrio je Matijašević.

Krajnje neozbiljno, čini se, zvuči činjenica da je uprkos dozvoli naših lekara, Kolarov odbio da zaigra iako je u pitanju bio “meč generacije”. Jednostavno, nije hteo da ljuti Kontea i sebi moguće komplikuje situaciju u klubu.

– Kada je došao naš medicinski tim je rekao da može da igra. Kolarov je objasnio šta je imao i jednostavno je tako – dodao je Matijašević.

Na kraju je zaključio, skinuvši malo teret sa kapitena…

– Ne možemo ništa da zamerimo. Ako ne možemo da bez Kolarova pobedimo Škotsku onda je to sramota. Svi snosimo odgovornost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here