EPA-EFE/JUSTIN LANE
Alek Boldvin

Pištolj iz kojeg je ispalio metak tokom snimanja i usmrtio koleginicu, glumcu Aleku Boldvinu predao je pomoćnik reditelja. Boldvinu je rečeno da je pištolj “hladan”, odnosno da je “oružje bezbedno”, navodi se u sudskom zapisniku.

U zapisniku se navodi da pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit, kojim je Alek Boldvin usmrtio koleginicu na snimanju filma “Rđa”, napunjen bojevom municijom, piše Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, on je oružje dao glumcu i pre snimanja scene potvrdio da je pištolj prazan, uzviknuvši “hladan pištolj”.

Prema detaljima iz policijske istrage, pištolj je sadržao prave metke u trenutku kada je iz njega ispaljeno, prenosi Rojters.

Gardijan piše da su istražitelji kao dokaz sa lica mesta uzeti Baldvinov kostim i pištolj iz kojeg je ispaljeno, a da su zaplenjeni i drugo oružje i municija korišćeni tokom snimanja filma u kojem Boldvin ima glavnu ulogu.

Portparol šerifa u Santa Feu kaže da su detektivi bili na setu, prikupljali dokaze i informacije, te da protiv Boldvina nije podignuta hitna optužnica i da mu je dozvoljeno da putuje.

“On je slobodan čovek”, rekao je portparol Huan Rios.

Direktorka fotografije Halina Hačins (42) smrtno je pogođena u grudni koš, dok je reditelj Džoel Souza (48), koji je stajao iza nje, ranjen. On je nakon zbrinjavanja zbog povrede u predelu ramena pušten iz bolnice.

U prvoj izjavi nakon nesreće na snimanju, Boldvin je poručio da mu je srce slomljeno i da sarađuje sa istražnim organima, kako bi se utvrdilo kako je došlo do incidenta.

Kako bi se dobilo na realističnosti tokom snimanja filmskih scena, na setovima se često koriste pravi pištolji koji ispaljuju ćorke.

Tragedija na snimanju vesterna “Rđa” ponovo je pokrenula diskusiju o rukovanju oružjem na filmskim setovima i o tome kako dođe do situacija u kojima ljudi mogu da budu ozbiljno povređeni, pa čak i da poginu.

Godine 1993. Brendon Li (28), sin pokojne zvezde borilačkih veština Brusa Lija, umro je nakon što ga je pogodio metak kalibra 44 dok je snimao scenu u filmu Vrana. Pištolj je trebalo da ispali ćorak, ali je obdukcija otkrila metak, koji se zabio blizu njegove kičme.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime