commons.wikimedia/JoJan
Italijanska policija (Foto: Arhiva)

Italijanska policija i dalje pokušava da razmrsi klupko neobične otmice u centru Torina gde je kidnapovana Srpkinja (35) koja, uz srpsko, ima i državljanstvo Australije.

Nju su otela trojica Nemaca, a u dosadašnjoj istrazi na površinu su isplivali i neki novi detalji. Tako je Marko Martino, šef Letećeg odreda torinske policije, rekao novinarima posle hapšenja osumnjičenih da je “kidnapovanje nespretno realizovano”, ali i da je “opasnost po ženu svakako postojala”.

A koliko su aljkavi bili otmičari govori i podatak da posle kidnapovanja nisu odmah znali gde da se sklone! Bežeći od policije došli su do privatne garaže i zamolili vlasnicu po imenu Andrea da uđu i ostave kombi.

– Govorili su engleski, čini se da su sa istoka. Ja sam im rekla da je garaža previše mala za njihov kombi i nisam im dozvolila da ostanu, a kada su krenuli prema izlazu policija ih je zaustavila i pohapsila – rekla je ona kasnije novinarima.

Policija veruje da je 35-godišnja Srpkinja žrtva obračuna zbog neraščišćenih računa, odnosno da je žena prevarila Nemce za novac. Srpkinja je, navodno, pozajmila od jednog od osumnjičenih Nemaca, inače vlasnika građevinske firme, 50.000 evra. Taj novac mu je, kako pišu mediji, u junu vratila u Milanu, ali u – falsifikovanim novčanicama!

– Umesto da se obrati policiji, Nemac se odlučio na to da unajmi privatne detektive. Oni su Srpkinji ušli u trag i vlasnik firme je pokušao otmicom da natera ženu da mu vrati novac. Na sreću, plan mu nije uspeo. Osim trojice Nemaca koji su učestvovali u otmici, priveden je i jedan državljanin Austrije. U kombiju su nađeni radio, kape sa natpisom Interpol, biber sprejevi, lažna policijska značka, noževi i replike pištolja – kažu u lokalnoj policiji za medije.

Otmica se dogodila na Pjaci San Karlo. Crni kombi sa ukradenim registarskim tablicama bio je parkiran pored trotoara u momentu kada su 35-godišnja žena i jedan muškarac prolazili.

– Trojica naoružanih muškaraca maskirana ski-maskama su im prišla i pokušala da savladaju. Muškarac je uspeo da pobegne, ali su Srpkinju uspeli da savladaju i ubace je u vozilo sa zatamnjenim staklima. Žena je počela da vrišti i to su čuli prolaznici koji su pozvali policiju. Posle kratke potere otmičari su uhapšeni, a žrtva je oslobođena – preneli su mediji.

Locirani kod policije

Interesantno je da su karabinijeri brzo vozilo i kindapere locirali u ulici udaljenoj samo 200 metara od policijske stanice. Tamo su ih čuvari reda pohapsili i oslobodili ženu koja je bila u šoku.

– Bila je vezana kaiševima tako jako da nije mogla da napravi bilo kakve pokrete. Agenti su ispitali Nemce umešane u pokušaj otmice. Kako su ispričali, želeli su da se osvete za prevaru u kojoj su izgubili novac – prenose italijanski mediji.