amanet.hudhud.pro
Komedija o ljubavi, prijateljstvu i tradiciji

Igrani film “Amanet”, koji je za manje od tri nedelje prikazivanja u bosanskohercegovačkim bioskopima pogledalo preko 17 hiljada ljudi, od meseca decembra publika će imati priliku da pogleda i u evropskim bioskopima u Švajcarskoj, Luksemburgu, Nemačkoj, Austriji i Švedskoj.

Igrani film “Amanet” će se igrati u lancima bioskopa ODEON, Hollywood Megaplex, Lugner, Kineopolis, Riffraff, Cinewil, CineStar, Kinopolis i mnogim drugim prepoznatljivim evropskim i svetskim multipleksima. Nakon velikog uspeha u bosanskohercegovačkim bioskopima, interes za projekcije igranog filma “Amanet” širom Evrope je veliki, a u većini evropskih gradova distribucija počinje već od 1. decembra 2022.

Ovaj film se trenutno svaki dan prikazuje u bioskopima širom Bosne i Hercegovine, a isti će uskoro, putem pokretne opreme, biti prikazan i u manjim bosanskohercegovačkim gradovima i opštinama koje nemaju digitalizovane dvorane.

“Amanet” je komedija o ljubavi, prijateljstvu i tradiciji, a uloge tumače: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Adem Smailhodžić, IrfanKasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Almir Nakić, Lamija Muminović i drugi.

Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača. Autor scenarija i režije na filmu je Mirza Begović, direktor fotografije i montažer na filmu je Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović. Kamera i dron operater na filmu je Ajdin Hasanić, a film je sniman u selu Podstijena u Busovači.

Raspored evropskih država i gradova sa bioskopima i terminima prikazivanja filma “Amanet” možete da pogledate ovde.

Ne propustite priliku!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here