Youtube/CBS This morning
Policajac kolenom pritiskao vrat muškarcu

Posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom hapšenja koje je izazvalo višenedeljne proteste širom SAD i sveta, na društvenim mrežama objavljen je snimak iz Pensilvanije koji prikazuje navodnu policijsku brutalnost.

Na snimku dugom 39 sekundi vide se trojica policajaca u Alentaunu severno od Filadelfije, kako vezuju muškarca sa licem okrenutim ka tlu koji viče.

Jedan od policijaca zario je svoj lakat, pa koleno u vrat osumnjičenog, pokazuje video-zapis objavljen na Fejsbuku.

Iz lokalne organizacije “Crni životi su važni” zahtevaju da policija objavi snimak sa službene kamere i suspenduje policajca koji je učestvovao u privođenju.

Policajac, kako se vidi je bile boje kože dok je osumnjičeni Afroamerikanac, ističe NBC.

Lokalna polcija saopštila je da se slučaj dogodio u subotu uveče kada su policajci primetili muškarca koji se tetura po ulici i povraća.

“Muškarac se zaustavio na ulazu u Hitnu pomoć. Počeo je da viče i pljuje u pravcu medicinskog osoblja i policajaca”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, pošto muškarac nije hteo da sarađuje bolničari su mu stavili vizir na glavu, da bi ga potom policajci obuzdali.

Navodi se da je muškarac kasnije pušten iz bolnice, a nije poznato da li je uhapšen.

Okružno tužilaštvo kaže da se slučaj ispituje.

Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo je nakon što mu je policajac tokom privođenja u Mineapolisu gotovo devet minuta kolenom pritiskao vrat, što je izazvalo proteste su trajali nedeljama širom SAD i u svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here