EPA/Yoan Valat
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Ðoković pao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi i trenutno je osmi igrač sveta sa 3.320 bodova.

Ðoković je izgubio 1.000 poena, pošto nije uspeo da odbrani titulu na Mastersu u Parizu. Srpski teniser je juče u finalu Mastersa u glavnom gradu Francuske poražen od Danca Holgera Runea 3:6, 6:3, 7:5.

Prvo mesto na danas objavljenoj ATP listi drži Španac Karlos Alkaraz sa 6.820 poena, dok je drugi njegov zemljak Rafael Nadal sa 5.820.

Grk Stefanos Cicipas je skočio na treće mesto, dok je Norvežanin Kasper Rud zadržao četvrtu poziciju na ATP listi.

Ruski teniser Danil Medvedev pao je za dve pozicije i sada je peti igrač sveta. Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Rus Andrej Rubljov i Amerikanac Tejlor Fric napredovali su za po dva mesta na ATP listi. Ože-Alijasim je šesti, Rubljov sedmi, a Fric deveti teniser sveta.

Rune, koji je osvojio Masters u Parizu, napredovao je sa 18. na 10. mesto liste najboljih tenisera sveta, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je pao za dve pozicije i sada je 31. igrač sveta. Filip Krajinović je nazadovao za jednu poziciju, pošto se trenutno nalazi na 54. mestu. Laslo Ðere je 73. teniser sveta, dok je Dušan Lajović pao za 10 pozicija i sada je 99. igrač na ATP listi.

4 COMMENTS

  1. Pa sad ta ATP lista i prvo mesto posle 373 nedelja vise nije ni bitna sama po sebi ali jeste bitna za zrebanje turnira da izbegne odmah na pocetku najbolje…meni lici da Nole postaje sam sebi najveca dilema jer lako gubu koncentraciju sa igre na emocije .. prema publici, prema protivniku, vaznosti meca…ovaj pad mu je projektovan koronom i sam je prihvatio ali vremena ima sve manje za luksuz da izgubi finale bilo kog narednog turnira naravno ako zeli da overi status najboljeg…kaze tuzan zbog poraza a srecan zbog Runes…??? Nek mu bude ali uz takav odnos lici da je zavrsio sa uspesima?? Onolike greske juce u finalu su jednostavno neprihvatljive sto je i rezultat rekao. Nole zajebi vise ljubav prema mladima bar na terenu, pa kad okacis reket o klin a ti ih grli i ljubi do mile volje.

  2. Nole ti si najveci i najbolji na svetu,Nije kraj sveta.Juce si bio na domaku pobedee.Izbaci emocije iz igre.Taj isti danac nije ni malo imao milosti prema tebi.U tenisu bar na terenu nema prijatelja.Navikli smo da si najbolji i da pobedjujes.Nekad moras i da izgubis.Sada imas veci motiv da se oporavis. tvoj misic nqs zabrinjava.Imas izvarednu porodicu imas Srbe koji te vole najvise na svetu.Ti si nas ponos.nasa nada.nas heroj.I ako gubis ti si nas i mismo uvek uz tebe

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here