EPA/Andrej Čukić

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se prekine začarani krug i smanji rast broja novozaraženih koronavirusom da sve bude zaključano dve-tri nedelje uz nastavak vakcinacije istim tempom.

On je rekao da ne postoji “bilo kakvo ekonomsko opravdanje, a naročito to da uslužne delatnosti mogu doprineti održanju nekog ekonomskog nivoa za svakodnevni gubitak ljudskih života”.

– Moramo imati mere koje će ići ka tome da nemamo nijednog preminulog. Ne možemo se nikako zadovoljiti time da imamo balans života i epidemije u kome znamo da će svakodnevno ljudi umirati – naveo je Janković, prenosi N1.

Ocenio je kao neprihvatljivo “ponašanje i ispred Patrijaršije i na Dunavskom keju, i konzervativaca i evropejaca”, navodeći da “ne može jedno nepoštovanje mera da bude opravdanje za nepoštovanje s druge strane”.

Dodao je da je “tužna istina” da je vakcinisano manje od 50 odsto zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

– Zdravstveni radnici ne mogu imati izbora ako rade u zdravstvenim ustanovama. Ako više ne žele tu da rade, onda vakcina može biti stvar njihovog ličnog izbora, ali javno zdravlje ne može – kazao je zamenik direktora niškog Kliničkog centra.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime