Tanjug
Saobraćajnica rekonstruisana pre roka: Aleksandar Vučić sa saradnicima i lokalnim funkcionerima

Građani su dobili put dobar kao pistu, a rekonstrukcija je završena čak tri meseca pre roka, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom završetka radova na putu od Raške do Novog Pazara, ukazujući da su građani 42 godine čekali na rekonstrukciju te deonice koja je važna za povezivanje jugozapadne Srbije sa centralnim delovima zemlje.

Veliki planovi

– Mnogo znači i Srbima i Bošnjacima i svima koji ovde žive i mnogo sam srećan – rekao je i istakao da je država mogla da priušti sebi da plati da se uradi najviše puteva u istoriji.

Inače, širina saobraćajnog profila je 7,2 metra, a ima deset mostova ukupne dužine 248 metara i 70 propusta.

Vučić je naglasio i da je važno da “imamo velike planove, a ne lako dostižne, kako bismo uradili velike stvari”. Naveo je i da su urađeni gotovo svi putni pravci u Raškoj oblasti, od Raške do Novog Pazara, do Tutina, ka Ribariću, od Duge Poljane ka Sjenici. Ostaje, kaže da se uradi 83 i po kilometra brze saobraćajnice od Adrana do Raške i onda do Pazara.

Brza veza sa Beogradom

Vučić kaže da je uz put od Požege do Boljara završen važan projekat za sve ljude u okolini Novog Pazara i povezan taj kraj sa prestonicom Srbije. Time, kako je kazao, “vezujemo Novi Pazar sa Beogradom na dva sata i pet minuta”. Najavio je i da će i deo puta od manastira Sopoćani biti urađen, a da su zahtev za izgradnju podneli zajedno i Bošnjaci i Srbi.

– Srećan sam i zbog puta do Ugla, mesta uklinjenog u Crnu Goru, gde živi 99 odsto Bošnjaka o kojima nikada niko nije brinuo. To je baš dobar narod koji kad malo dobije od države je zahvalan – rekao je Vučić i ukazao da treba uraditi i deonicu do Tutina od osam kilometara.

Prvi na svetu

Predsednik Srbije je sa 199 cm visine najviši šef države na svetu, navela je platforma “Svet statistike” koja je objavila listu bivših i aktuelnih predsednika, zasnovanu na visini. Drugi su bivši predsednici Francuske i Crne Gore Šarl de Gol i Milo Đukanović sa 196 cm, a treći sa 190 bivši čelnici Kube i SAD Fidel Kastro i Donald Tramp. Među najnižim su kineski lider Si Đinping (175), francuski Emanuel Makron (173), ruski i ukrajinski Vladimir Putin i Vladimir Zelenski sa po 170 cm, a na začelju je bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad (157).

Turski tok

Aleksandar Vučić smatra da nema naznaka da će ikome pasti na pamet da napadne gasovod Turski tok, ali da bi u slučaju da se to desi, bio veliki problem za energetsku sigurnost Srbije. Osvrnuvši se na stav mađarskog premijera da bi napad na gasovod bio objava rata i teroristički čin, kazao da ga, ipak, ne bi iznenadilo da se tako nešto i dogodi zbog svega što se do sada izdešavalo u ratu u Ukrajini. Povodom KiM je rekao da je teško naći rešenje u dijalogu Beograda i Prištine kada se razgovara sa ljudima koji ne žele da ga traže, već traže razloge za sukobe i napad na Srbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here