Tokom prva tri dana Vulkanovog sajma knjiga na sajtovima knjižara Vulkan i Vulkan izdavaštva pojavila se nova knjiga Miodraga Majića, jednog od najčitanijih i najintrigantnijih autora domaće književne scene. Majićevi romani “Deca zla” i “Ostrvo pelikana” veoma brzo su osvojili domaću publiku i postali bestseleri, a njegova treća knjiga dugo je i nestrpljivo iščekivana. Otuda i ne čudi što je odmah izazvala veliku pažnju publike.

U središtu Majićevog novog romana nalazi se junak čija potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku i tako konačno došao do istine. Kako svoju priču priča iz sanatorijuma, sve što nam bude ispričao, od prve do poslednje stranice, biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju.

Međutim, to ga neće sprečiti da se još jednom zagleda u krhotine nekadašnjeg života, kopajući po njima kao rudar u rudniku. Prateći unutrašnje glasove svog junaka, ali i sopstvene, i naše nemire i egzistencijalnu teskobu, Majić nas u novom romanu ponovo suočava s esencijalnim strahovima, prevashodno tim da gradeći sposobnost samoobmane zapravo stvaramo lažne predstave o sopstvenom životu, sa kojim ćemo kad-tad morati da se suočimo.

Popust do 22. oktobra

Tokom Vulkanovog sajma knjiga, koji traje do 22. oktobra, na sajtovima Vulkan Knjižara i Vulkan izdavaštva Majićeva nova knjiga “Rudnik” ekskluzivno je dostupna sa popustom od 20 odsto!

Biografija

Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Autor je mnogobrojnih radova iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), kao i nagrada Verica Barać (2019) i Doprinos godine Evropi (2019). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here