Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je danas u Luksemburgu da su na najnovijem snimku migrante na granici Hrvatske i BiH tukli pripadnici hrvatske policije, ali veruje da je reč o pojedinačnom slučaju.

Božinović je to rekao nakon sastanka ministara unutrašnjih poslova zemalja Evropske unije.

– Direktor policije, čim je video deo tih snimaka, poslao je stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima – rekao je Božinović, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da će ceo postupak biti sproveden prema utvrđenoj proceduri tako da, kako je naveo, ne zna kada će neko iz rukovodstva policije izaći sa više detalja.

– To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno je da će naredni postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju – naveo je Božinović i istakao da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

Ako bi se, kaže, u zakonskom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje. Božinović je rekao da to, ipak, ne bi vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija.

– To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji – rekao je ministar.

Ranije je Evropska komisija izrazila zabrinutost pošto su se u javnosti pojavili snimci kako maskirane osobe palicama biju migrante koji pokušavaju da uđu u Hrvatsku iz BiH. Na snimcima koji su se pojavili, vide se maskirani ljudi u uniformama i sa palicama nalik policijskim.

3 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime