Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Trendovi u lepoti se stalno menjaju, a kada je reč o obrvama čini se da kozmetičari i šminkeri uvek pronalaze nove načine kako da ih oblikuju i vizuelno učine lepim i gustim.

Tako se nakon japanske metode iscrtavanja i ugradnje ekstenzija nedavno pojavila posebna tehnika ulepšavanja obrva koja garantuje postizanje prirodnog i zdravog izgleda.

Reč je o neobičnom trendu koji je zaživeo među ženama širom sveta, a zanimljivo je što se umesto standardnih gelova koristi tvrdi sapun.

Metoda je namenjena svim ženama koje žele da postignu efekat gušćih i bujnijih obrva, a sve što vam je potrebno su sapun i četkica za obrve. U pomoć vam može doći i stara četkica od maskare koju treba prethodno dobro da očistite.

Prođite četkicom po sapunu, a zatim je nanesite na obrve. Obrve češljajte prema gore i oblikujte ih baš kako vi želite. Nakon samo par minuta obrve će se čvrsto zalepiti za kožu i biće postojane tokom celog dana. Savet je da  ako sapun nanosite u tanjim slojevima jer ćete tako lakše oblikovati obrve.

Kada je reč o izboru sapuna, preporuka je da birate higijenski proizvod koji u sebi sadrži glicerin jer on ima relativno niski pH koji sprečava iritaciju.

Kako prenose magazini iz sfere lepote, sapun je mnogo efikasniji za stilizovanje obrva od klasičnih gelova jer nudi mnogo dugotrajniji učinak.

Tajna se krije u sastavu. Gelovi za obrve su na bazi vode, pa u slučaju da se oznojite on može da izgubi svoja svojstva dok su sapuni gušći i samim tim postojaniji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime