FK Partizan/Miroslav Todorović
Slavlje igrača Partizana

Fudbaleri Partizana plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Partizan je večeras u Slovačkoj savladalo ekipu Dunajske Strede 2:0 (1:0) u revanš meču 2. kola kvalifikacija za LK. Klub iz Humske je u prvom meču u Beogradu slavio sa 1:0.

Golove za crno-bele postigli su Danilo Pantić u 20. i Rikardo Gomeš u 80. minutu. Najbolju šansu domaći su imali u 78. minutu. Golman Partizana Aleksandar Popović zaustavio je udarac Andrije Balića sa penala.

Dunajska Streda u 78. minutu nije iskoristila penal, pošto je golman crno-belih Popović zaustavio udarac sa bele tačke domaćeg tima.

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv ruskog Sočija, koji je eliminisao azerbejdžansku ekipu Kešla.

Prvi meč je na programu 5. avgusta, a revanš nedelju dana kasnije. Soči će u prvom meču biti domaćin, a revanš susret je u Beogradu, 12. avgusta od 21 čas.

Stanojević: Vratilo nam se za neke stvari

Trener Partizana Aleksandar Stanojević priznao je da njegova ekipa nije bila na nivou, ali da je zaslužila prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

– Možemo biti zadovoljni prolazom, pobedama u dve utakmice… Danas nismo bili na nivou na kakvom smo bili u prvoj utakmici, ali vratile su nam se neke stvari iz prve utakmice kad smo imali pet stopostotnih šansi – rekao je Stanojević i dodao:

– Danas smo iz prve šanse postigli gol i kasnije imali sreću da je Popović odbranio penal u prelomnom trenutku, a Zdjelar kapitenski doneo prednost u saradnji sa Rikardom.

Trener crno-belih kaže da je Partizan bio u dvomeču bolji.

– Generalno mislim da smo zaslužili prolaz, dva puta smo pobedili, stvorili smo više šansi, tako da čestitam mojim igračima. Idemo dalje – naveo je Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here