Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na svom terenu od Dalas Maveriksa sa 109:106.

Ovo je prvi neuspeh Denvera u novoj sezoni, tako da sada obe ekipe imaju isti učinak – tri pobede i jedan poraz.

Nikola Jokić ostvario je novi tripl-dabl učinak, a srpski centar je za nešto malo manje od 33 minuta na terenu postigao 10 poena, ostvario isto toliko asistencija i skokova, a imao je i tri ukradene lopte za indeks korisnosti 15.

Srpski centar nije “uzimao” mnogo šuteva (4/8 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna bacanja), ali mu je to bilo dovoljno da ostvari drugi tripl-dabl u sezoni, odnosno 30. u karijeri.

Od Jokića su na ovoj utakmici bili efikasniji Pol Milsap (23p+8sk), Vil Barton (19p+11sk), dok su Džamar Marej i Geri Heris ubacili po 16 poena.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Tim Hardavej i Maksi Kleber sa po 14 poena, Luka Dončić meč je završio sa 12 poena, pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, dok srpski centar Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Publika u “Pepsi centru” imala je prilike da vidi veoma izjednačen meč, koji je praktično rešen u poslednjim minutima.

Domaći su odlično započeli utakmicu i brzo došli do dvocifrene prednosti, međutim, Maveriksi su sredinom drugog kvartala uspeli da se vrate rezultatski u igru i na poluvremenu su imali zaostatak od samo pola koša.

Drugo poluvreme Denver je ponovo dobro otvorio i stekao maksimalnih 11 poena prednosti, ali su gosti opet uzvratili i na početku poslednje četvrtine napravili veliku seriju i tako u potpunosti preokrenuli utakmicu.

Ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su se bolje snašli Dalas Maveriksi, a Džamal Marej je propustio priliku da meč odvede u produžetak, pošto je tri sekunde pre kraja promašio trojku za konačnih – 106:109.

Denver Nagetsi naredni meč igraju protiv Nju Orleansa, u noći između četvrtka i petka, dok će Dalas Maveriki dan kasnije dočekati Los Anđeles Lejkerse.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here