Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je danas, putem video konferencije sa svojim članicama, da suspenduje junske baraž utakmice baraža Lige nacija, među kojima je i duel Norveška – Srbija, saopšteno je na sajtu FŠ.

Termini ovih mečeva bili su planirani prvo za mart, ali usled pandemije virusa COVID – 19 pomereni su za jun, a novi termin je u drugoj polovini godine.

Revolucionarno pomeranje u evropskom fudbalu, uslovljeno pandemijom virusa korona, obuhvatilo je naravno i klupski fudbal. UEFA je u dogovoru sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza odlučila da završnicu evropskih kupova, Lige šampiona i Lige Evrope, pomeri za jul i avgust.

– EFA veruje da se pandemija neće tako brzo završiti, pa da se termini ne bi stalno pomerali, odlučeno je da se fiksiraju za mesece kada se očekuje da će virus koji je gotovo paralisao Evropu, biti uništen ili makar stavljen pod kontrolu. Pomeranje završnice evro kupova za dva letnja meseca, izazvaće, verovatno, odlaganje i nove sezone, jer se u julu i avgustu uveliko igraju kvalifikacione utakmice evropskih kupova – navodi se u saiopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here