Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom vanrednog stanja proglašenog zbog širenja koronavirusa izmenjeno je radno vreme trgovinskih lanaca širom Srbije.

Tako će IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi raditi od 7 do 15 sati, svakog dana u nedelji.

S obzirom na to da su najstariji sugrađani jedna od najranjivijih grupa kada je reč u koronavirusu, kompanija Mercator-S je odlučila da nedeljom, od 4 do 7 sati ujutro, 90 odabranih IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa bude na usluzi samo osobama starijim od 65 godina.

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) od danas rade od 7 do 15 sati, uključujući i prodavnice u okviru tržnih centara (TC Promenada Novi Sad i TC Aviv park, Zvezdara).

Grupa Univerexport je saopštila da poštuje sve odluke i uredbe Vlade Srbije i da su radi bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, između ostalog, napravljene zaštitne barijere na kasama.

Kako se navodi, prostor i oprema unutar prodavnica se redovno dezinfikuju, a kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

Navodi se da se pažljivo vodi računa o maksimalnom broju ljudi unutar prodavnice i da se mere opreza konstantno komuniciraju i na internim razglasima u radnji, kako bi se na razne načine ukazalo na dodatni oprez i odgovornost u ovim momentima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here