Novogodišnja košarkaška bomba: Bogdan Bogdanović u Lejkersima?

0
Tanjug/AP

Džon Holindžer, novinar uvaženog portala “Atletik”, donosi senzacionalnu vest da će srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović preći u redove Los Anđeles Lejkersa!

Jedan od najboljih poznavalaca NBA lige na svetu u američkim medijima kaže da postoji način da srpski majstor zaigra uz velikana Lebrona Džejmsa u istom timu, a evo i kako:

– Lejkersi ne mogu da ponude za trejd nekog pika prve runde sve do 2027. godine, a čak i da to nije slučaj, morali bi da za eventualno pojačanje nađu igrača koji bi, po plati, bio odgovarajući. Horton-Taker prima 9,5 miliona dolara godišnje i to je, za pomenuti klub, “srednja klasa”, ali ako bi se tome dodao i pik prve runde iz 2027, kao i Kendrik Nan čija je plata pet miliona, onda bi Lejkersi mogli da dođu do nekoliko interesantnih scenarija kako bi doveli eventualno novog startera, koji bi bio plaćen od 15 – 20 miliona dolara na godišnjem nivou – smatra Holindžer, pa nastavlja:

– Naravno da bi ih zanimali bekovi kao što su Portlandov Norman Pauel, Derik Vajt iz San Antonija ili Bostonov Markus Smart, ali bi ipak morali da usmere pogled nešto niže na toj (platežnoj) lestvici.

– Evo jedne teme za takvo razmišljanje: Da li bi se Atlanta Houksi, posle osam uzastopnih poraza kod kuće, usudili da pomisle da Bogdan Bogdanović bude deo jednog takvog dogovora? On se muči ove sezone, a sledeće bi trebalo da zaradi 18 miliona, i to baš kada će njegov aktuelni klub da uleti u zonu plaćanja visokog poreza, ako zadrži sadašnji sastav ekipe. Pritom, Atlanti baš i ne nedostaju mladi krilni igrači (svi su trenutno povređeni, ali opet).

– I, zato se postavlja pitanje – da li bi budući pik prve runde koji je u rukama Lejkersa biti dovoljan da ubedi Atlantu da se “resetuje” dovođenjem 21-godišnjeg Horton-Takera i Nana? Uprkos svojim mukama, Bogi bi bio gotovo savršena dopuna kao jedan “of-bol” snajper u Los Anđelesu, a pritom bi to predstavljao na mnogo višem nivou nego igrači poput Elingtona i Monka koji u Lejkersima trenutno imaju tu ulogu – piše pomenuti novinar.

Bogdan Bogdanović, koji je ove sezone imao problem sa povredom kolena, a trenutno je u kovid protokolu pa iznova ne igra, u Atlanti je prosečno postizao 11,7 poena po meču, uz 3,6 skokova i 2,5 asistencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here