Printscreen/Twitter

Navijači su pokušavali da shvate zašto je sudija Din Vajtston pokazao još jednu novost u fudbali, okrugli crveni karton, tokom utakmice FA kupa između Reksama protiv Šefild junajteda.

Čak i neko ko piše sledeće holivudske scenarije glumca Rajana Rejnoldsa (suvlasnika Reksama) neće moći da smisli nešto tako uzbudljivo kao što je viđeno na “Rejskors Graundu” u nedelju.

Utakmica je tekla u jednom, a zatim u drugom smeru, počevši s prvim pogotkom na utakmici posle samo minut igre, da bi ekipa Šefilda krenula svojim putem.

Reksam se vratio i činilo se da će perjanica Nacionalne lige proći dalje golom u 86. minutu, samo da bi gosti izjednačili rezultat u nadoknadi.

Osim golova, bilo je dosta drame tokom 90 minuta, što će sigurno biti deo druge sezone dokumentarca Dizni Plus kanala. “Dobrodošli u Reksam”.

Domaćini su mislili da je u drugom poluvremenu trebalo da bude dosuđen jedanaesterac za njih zbog igranja rukom, ali je prava tema bila isključenje Džebisona u 71. minutu.

Bio je to zbog incidenta bez lopte, koji navijači nisu mogli dobro da vide, ostavljajući mnoge da se pitaju da li je to trebalo da bude crveni karton, pogotovo što nije bilo VAR-a na utakmici.

Međutim, karton koji je sudija Vajtston izvadio bio je okrugao umesto pravougaonog oblika, što je još više zbunilo navijače.

“Ljudi su zbunjeni Džebisonovim crvenim kartonom, ali ono što me još više iznenadilo je da je ‘karton’ krug”, rekao je jedan zbunjeni navijač.

“Nije bio crveni karton, a što je još gore, crveni karton je bio krug”, dodao je drugi.

Treći je primetio da obe karte nisu istog oblika, pa je odgovorio: “Čekaj, znači crveni karton je krug, ali žuti je i dalje pravougaoni? Sada sam stvarno zaintrigiran.”

Četvrti je savršeno sažeo osećaje mnogih, objavljujući: “Jel ste primetiili da je crveni karton u obliku kruga? Nikad to ranije nisam video.”

Međutim, “Ref chat” forum objasnio je razlog za karton, navevši: “Okrugli i ovalni kartoni su izvorno uvedeni kako bi ‘pomogli’ igračima koji ne mogu da razlikuju boje.”

Potom su dodali:

“To je takođe bila pomoć sudiji koji je brzo hteo da izvuče karton, a oblik mu je govorio koji karton da izvlači”, prenosi “Sport Bible”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here