pixabay.com

Stručnjaci američke Nacionalne akademije nauka (NSA) identifikovali su načine koji omogućavaju vanzemaljcima da eventualno dođu u kontakt sa ljudima, a jedan od njih su laserski impulsi.

Dnevni list “San” objavio je ovu vest, pozivajući se na dokument sa sajta NSA u kojem naučnici ne poriču postojanje vanzemaljskog života.

“Ako uzmemo u obzir da je naša galaksija samo jedna od milijardu drugih u svemiru, onda, najverovatnije, nismo sami”, navodi NSA.

Stručnjaci su u materijalu opisali načine koji omogućavaju vanzemaljcima da uspostave kontakt sa stanovnicima Zemlje. Jedna od metoda koju su naučnici istakli jeste laser, budući da moćni impulsi mogu da putuju na velike udaljenosti.

Prema astrobiologu Dejvidu Grinspanu, napredne civilizacije mogle bi da “pomeraju zvezde”, odnosno “da naprave nešto što bi bilo vidljivo izdaleka širom galaksije”.

Stručnjaci kažu da vanzemaljci mogu privući pažnju raznim velikim znacima.

Interesovanje naučnika je izazvala zvezda “KIC 8462852”, koja je neobjašnjivo veoma nepravilno i neobično sijala poslednjih nekoliko godina.

U zaključku autori napominju da vanzemaljci mogu da šalju signale putem radio-talasa.

“Naravno, to bi značilo da vanzemaljci ne samo da misle kao mi, već da imaju istu tehnologiju”, navodi se u tekstu.

U aprilu 2021. godine profesor teorijske fizike Mičio Kaku upozorio je da bi kontakt sa naprednom vanzemaljskom civilizacijom mogao biti opasan. Kaku je naveo da je verovatnoća kontakta ljudi sa vanzemaljcima u bliskoj budućnosti veoma velika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here