EPA/Boris Pejović
Medojević, Mandić i Knežević

Nova srpska demokratija negirala je pisanje čojedinih medija o tome da je lider te stranke Andrija Mandić izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti.

NSD poručuje da je to jedini njihov komentar na sve što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na Fejsbuku.

Navode i da nisu odmah reagovali uvereni da cela Crna Gora zna da su NSD i njen predsednik Mandić snažno vezani za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i verujući narod.

To što, kako ističu, nedobronamerni mediji, u privatnu prepisku Nebojše Medojevića sa Fejsbuka, pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nisu, svojevrsni je skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci.

Dodaju da je to neprihvatljivo, posebno što je PzP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF.

Napominju da je vladika Joanikije dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, pa je pokušaj medija da traže “pukotinu između predsednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini CG, nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike Joanikija, smešan i ispod svakog, ne samo političkog, nego i ljudskog nivoa”.

Medojević je ranije danas na svom Fejsbuk profilu ponovo optužio Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori “da je učestvovala u prevari birača”, posebno apostrofirajući vladiku Joanikija, Gojka Perovića i Vladu Božovića, uz tvrdnju da mu je sve to navodno rekao Andija Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here