Skupština Sarajeva bila je osvetljena bojama grba Sandžaka, koji je projektovan na fasadi “Vijećnice”, dok je iznad pisalo “Jedno srce, jedan narod”. Ovo je urađeno kao podrška Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, gradovima u Raškoj oblasti, iliti Sandžaku kako ga tamošnji narod zove, koji su teško pogođeni korona virusom.

Ovo je zasmetalo političkoj analitičarki, Ivani Marić, koja je upitala u čije ime se odlučuje kome će građani Sarajeva poslati podršku i s kim su to građani ovog grada jedan narod, ili to samostalno odlučuje gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je prethodno i objavio fotografiju Skupštine Sarajeva u bojama Sandžaka.

– Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterijuma? Je l’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce-jedan narod? – upitala je Marićeva na to.

Nije dugo trebalo da joj stigne odgovor, i to od NBA košarkaša i reprezentativca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića.

Kad možeš svašta pitati, ja ću ti dati odgovor. Ljudskost je jedini kriterijum, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji dirati, koliko god volela analizirati – odgovorio joj je Nurkić.

Podsetimo, on je i ranije imao osetljive komentare koji ga uvlače u politiku, a svojevremeno je na utakmici protiv Denvera nosio majicu na kojima je veličao vojnike Armije BiH, a imao je i agresivne komentare prema Ratku Mladiću svojevremeno.

6 COMMENTS

  1. Nurkiću, Raška je u Srbiji… Jel’ i nama želiš sreću i zdravlje? 🙂
    I posle “zašto RS?”
    Pa zato…

    • Raska je varosica u Srbiji kroz koju protice reka Raska koja izvire kod Novog Pazara, Sandzak je teritorija koja obuhvata 8 gradova jugozapadne Srbije, uvek se tako zvao i zvace se ! Selam svim dobrim ljudima iz lijepog Sandzaka !

      • Ti se preseli u Anadoliju ili gde god hoces pa ces imati Sandžaka kolko oces a u Srbiji ce biti Raška oblast !!

    • U vreme Raske Drzave nikakvih Sandzaka nije bilo ni u tragovima. Svi znamo da Sandzaci dolaze sa Otomanskom Imperijom. Bogu hvala, to je sada daleko od nas i tako treba da ostane. Ako Bosnjaci sebe smatraju statosedeocima, zasto su prihvatili pojmove okupatora? Zasto nemaju svoju rec za oblast u kojoj zivite?

  2. Srecom pa se Ivana i njoj slicni sovinisti ne pitaju nista o tome sta ce Sarajlije raditi !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here