EPA

“Stavovi Rusije i Kine o ključnim međunarodnim pitanjima se umnogome poklapaju”, izjavio je ruski lider Vladimir Putin tokom sastanka delegacija Rusije i Kine u proširenim sastavima.

Ruski lider je naveo da su razgovori u uskom krugu bili otvoreni i sadržajni.

Prema njegovim rečima, učesnici sastanka su “razgovarali o najvažnijim pitanjima rusko-kineskog strateškog partnerstva koja zahtevaju rešenje” i konstatovali da je ono “izašlo na vrlo visok, može se reći, bez presedana nivo”.

Putin je naglasio da se to efikasno koristi kako bi narodi dve države sarađivali, koristili sve konkretne prednosti za sveobuhvatni razvoj.

Ruski lider je objasnio da je će se tokom sednice u raširenom sastavu čuti izveštaji rada međukomisija i ministara inostranih poslova o stanju i perspektivama saradnje u najrazličitijim oblastima.

Predsednik je zahvalio ruskom lideru što je u Moskvu došla tako reprezentativna delegacija. Po njegovim rečima, to će pomoći da se efikasnije realizuju raniji planovi.

Sa svoje strane, predsednik Kine je izrazio uverenost da će njegova poseta Rusiji stimulisati razvoj odnosa između dve države.

Kineski lider je saopštio spremnost da zajedno sa ruskom stranom još više unapredi odnose.

Poseta kineskog lidera Rusiji će trajati od 5. do 7. juna. U programu je predviđeno učešće na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu kao počasni gost.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here