EPA-EFE/ALAA BADARNEH
Bakir Izetbegović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se u kancelariji predsednika s Bakirom Izetbegovićem, predsednikom Stranke demokratske akcije. Sastanku je prisustvovao i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pre svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda te potrebi poboljšanja odnosa dva naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom, saopšteno je iz kancelarije hrvatskog predsednika.

U društvu Milanovića i Izetbegovića bili su i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić te šef kancelarije predsednika Hrvatske Orsat Miljenić.

Bakir Izetbegović, bivši član Predsedništva Bosne i Hercegovine, na Tviteru je komentarisao susret s hrvatskim predsednikom.

– Vodili smo vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Zajednički je ocenjeno da odnosi dve države i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unapređivati kroz dijalog na ravnopravnim temeljima i u obostranom interesu. Bilo je razgovora i o celokupnim odnosima u regionu – poručio je Izetbegović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here