Pixabay

Ideja o dodavanju crnog bibera u mašinu za pranje veša zvuči prilično bizarno, ali ovo je zapravo genijalan trik koji vredi isprobati!

Svako od nas se u životu suočio sa situacijom kada mu nova majica ili džemper gube boju već posle mesec dana. Isti slučaj je i sa crnim farmerkama i pantalonama – neretko postaju isprane i praktično sive posle samo tri pranja. Tu biber stupa na scenu!

Možda ste čak i nabavili skup deterdžent koji sprečava odeću da se prebrzo ispere i izbledi, te čuva njenu boju. Ali, ako isti nije delotvoran ili prosto želite da uštedite novac, isprobajte jednostavan i jeftin trik sa biberom. Biber će zapravo raditi kao lagani brusni papir, uklanjajući ostatke praška sa vaše odeće, što i jeste prvi razlog zašto boje blede. Lako je – dodajte kašičicu crnog bibera u mašinu za pranje veša, zajedno sa deterdžentom za pranje koji i inače koristite, i recite zbogom ispranoj odeći!

Biber primenite na odeći u tamnim bojama poput crne, teget, sive, bordo, tamnozelene, tamnoplave i braon, a ako vas je strah da eksperimentišete, caku prvo isprobajte na starim stvarima kako biste se uverili da radi.

Takođe, biber pomaže da se otklone neke tvrdokorne mrlje sa odeće kao što su fleke od hrane ili trave, ali i veš čini mekšim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here