EPA/DANIEL KASAP
SLAVE ZLO^INE: Suo~avawe sa pro{lo{}u na hrvatski na~in

U Knin su na obeležavanje Dana pobede i 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja stigli i pripadnici HOS-a, koji na sebi imaju crne majice sa grbom u kojem je utisnut ustaški poklič “za dom spremni”.

Obezbeđenje i policija oneogućili su ih da uđu u ograđeni deo centralnog trga namenjen zvanicama.

Kako prenosi RTL, deo HOS-ovaca je uz povike “U boj, u boj!” stigao do ograde gde ih je zaustavilo obezbeđenje i policija.

Rečeno im je da više nema mesta.

Navodi se da su predstavnici HOS-a rekli da u Knin nisu došli da prave incidente i da će pokušati da dođu do glavnog gradskog trga, gde se održava centralna svečanost.

Inače, glavna ulica u Kninu, koja vodi ka trgu na kojem se obeležava Oluja, bila je sa obe strane obezbeđena policijskim kordonom i u nju su mogli ući samo akreditovani novinari, zvaničnici, kao i prijavljeni građani.

Građani su na ulazu dobijali zelene majice sa “neutralnim” natpisom “25. godina ”Oluje””, a naloženo im je da ih obuku.

Time su vlasti želele da izbegnu ustaške simbole na svečanosti.

 

5 COMMENTS

  1. Skim se ovi “Biju” ?
    Strasno! Društvo i etnička grupa bez perspektive! Pitam se šta je njihova budućnost nada šta su im ciljevi, šta su im želje da grade za budućnost? Ljepa naša, ljepa naša 😀
    Zar ne vide da im je država prazna, bez ljudi. Bez Srba koje su proterali, ostala su im prazna sela, bez hrvata su im ostali prazni gradovi. Slave “Oluju” , strašno! Ako, neka slave … oluja ih je same progutala. Kad budu slavili 50god neće imati ko da slavi. Pašće ispod 3 miliona.

  2. Konačno, malo kiseonika i spas za vođu. Sad će Vučić (a i Koferče) imati šta da jede. Domaći nacionalizam je dobar, ali je strani bolji, još ako je hrvatski. Tetka Andjelija iz Berlina ga je pročitala, a razredni starešina Makaron iz Pariza, nikada mu nije ni verovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here