Obeležen dan hapšenja Draže Mihailovića

0

Uhapšen pre 64 godine na današnji dan: Dragoljub Draža Mihailović
 

Uz komandanta Kraljevske jugoslovenske vojske u otadžbini bili su njegovi pratioci major Dragiša Vasiljević, kapetan Nikola Majstorović i poručnik Blagoje Kovač, koje su “oznaši“ ubili.

 

Sveštenici dabrobosanske eparhije i manastira Svetog Nikole u Dobrunskoj Rijeci služili su pomen generalu Draži na lokaciji gde je uhapšen i njegovim pratiocima na mestu gde su streljani i sahranjeni.

 

Predsednik Ravnogorskog pokreta RS Dušan Sladojević rekao je da je jedan od glavnih ciljeva ove organizacije da se konačno otkrije i obeleži mesto na kojem je u Beogradu streljan i sahranjen general Draža Mihailović.

 

"Ovih dana počeće se sa iskopavanjima i pretraživanjima na dve označene lokacije u Beogradu gde bi mogli da se nalaze zemni ostaci srpskog generala. To mesto će, ako uspemo da ih nađemo i dostojno, po pravoslavnim običajima sahranimo generala, biti veliko hodočašće za Srbe iz svih srpskih zemalja", rekao je Sladojević.

 

Generalni sekretar Ravnogorskog pokreta Centralne otadžbinske uprave iz Beograda Draško Stoisavljević kaže da "ravnogorci" znaju tačno mesto gde je u tajnosti sahranjen Draža Mihailović.

 

"To je Ada Ciganlija i kad istina izađe na videlo i otkopamo Dražine kosti, to mesto će se zvati Dražina Ada", dodao je Stoisavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here