D. Timarac
Tradicionalno druženje Krajišnika

U Hokston parku je prošlog četvrtka održana tradicionalna Božićna zabava na kojoj je proslavljen i rođendan Republike Srpske. Inače, redovni gosti Srpskog kulturnog kluba “Sveti Sava” su ljudi poreklom iz RS – dolazili su u Hokston park još u vreme kad je ova mlada država još nastajala.

Podsećamo, čim su preostala dva naroda u Bosni i Hercegovini započeli secesiju, Srbi su zarad svog opstanka bili prinuđeni da 9. januara 1992. godine formiraju Republiku Srpsku. Međunarodno priznata, kao jedan od dva entiteta u BiH, postala je potpisivanjem mirovnog sporazuma u Dejtonu 1995. godine.

Srpska se danas prostire na 25.053 kvadratnih kilometaram a po popisu uz 2013. godine ima 1.170.342 stanovnika i 414.847 domaćinstava raspoređenih u osam gradova i 56 opština.

Detalj sa okupljanja u Hokston parku

Čestitkom prisutnima se obratio gospodin Dragan Milovanović:

– Republiko Srpska, srećna ti slava! Neka bi dao Gospod molitvama Svetog prvomučenika Stefana, Svetog Save, Svetog Simeona Mirotočivog i cele nebeske Srbije da reka Drina ne bude granica već kičma jedinstvene države Srba! Mi odavde se sećamo kad smo se okupljajući u svim našim klubovima strepeli i čekali kraj i ishod krvavog građanskog rata u BIH.

Klub se postarao da se gosti posluže biranim jelima, a Mijo i Vesna su dali ton raspoloženju odličnom muzikom i pesmom.

Čestitka iz srca: Dragan Milovanović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here