Dean Radz Sports Photography
Neizvesna završnica: U finalu borba za svaku loptu

Svečanom ceremonijom dodele pehara i nagrada, u Brizbejnu je u utorak završen još jedan svesrpski košarkaški turnir u Australiji – Kup “Draže Mihailovića”.

Još jednom je na DMC prikazana kvalitetna košarka, a značajno je i to što je sa 33 tima i više od 250 učesnika ovo bio jedan od najmasovnijih turnira poslednjih godina. Ni publika nije zakazala, tako da su oba takmičarska dana utakmice, seniora, juniora i veterana izazvale veliko interesovanje. Turnir je bio prilika da se na njemu posle mnogo vrmeena susretnu neki stari prijatelji, ali i da se sklope mnoga nova prijateljstva, naročito među srpskom omladinom.

Posle dva dana takmičenja, trofeje u juniorskoj konkurenciji podelile su ekipe Red Starsa, Obilića i melburnških Belih Orlova.

Graciozne damice iz Belih Orlova (Melburn) superiorno su odnele titulu šampionki u ženskoj konkurenciji, iako im je najbolja igračica bila povređena.

U muškom seniorskom finalu između domaćih Belih Orlova i Obilića iz Sidneja viđena je više nego zanimljiva košarkaška predstavi, uz sve ono što samo “kraljica igara” može da priušti. Utakmicu su bolje otvorili domaći i prvu četvrtinu završili sa desetak poena prednosti. To nije obeshrabrilo goste, koji su staloženom igrom nadoknadili zaostatak i prešli u vođstvo koje nisu ispuštali do kraja.

Ušlo se u dramatičnu završnicu…. Domaćin je imao šut za pobedu, ali je “fortuna” bila na strani gostiju koji su zasluženo trijumfovali rezultatom 83:81.

Titula i pehar ostaju na – staroj adresi.

Humani karakter

Na završnoj večeri u sali crkve Svetog Nikole u Vajkolu sekretar domaćeg kluba i predsedavajući Organizacionog komiteta Pavle Krkeljaš iskoristio je priliku da se zahvali svim timovima na dobroj saradnji i pohvali sve koji su na ovaj ili onaj način pomogli turnir. Krkeljaš je naglasio i da su u humanitarnoj akciji ”Srbi za Srbe” tokom turnira prikupljena značajna sredstva.

Dogodine u Volongongu

Odmah po završetku turnira obelodanjena je odluka da organizator Kupa “Draže Mihailovića” 2020. bude KK Obilić iz Sidneja.

Dakle, DMC dogodine u Volongongu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here