VINCI Airports
Aerodrom Nikola Tesla

Francuska kompanija „Vansi erports“ objavila je plan proširenja aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, vredan 730 miliona evra.

Kako prenosi magazin Construction Europe na svom sajtu, plan za narednih 25 godina predviđa povećan kapacitet aerodroma sa sadašnjih šest miliona putnika godišnje na 15 miliona, do 2043. godine.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoa Berizo rekao je da očekuje da će veći deo posla biti sproveden u naredne tri godine.

– To uključuje proširenje terminala, ugrađivanje pista i izgradnju dodatnih puteva za taksiste, dodatne pozicije za parkiranje aviona i novu podlogu za odmrzavanje leda, dodatna mesta za parkiranje automobila, kao i nove pristupne puteve – rekao je Berizo.

Pojedini radovi, koji su deo zajedničkog ulaganja između Vinci Airports i Vinci Terna Construction, već su u toku, uključujući radove na proširenju Terminala 2, pripremne radove na novoj pisti i radove na kapijama za autobuse na Terminalu 1.

Iz kompanije Vansi navode da će narednom fazom projekta biti obuhvaćen niz karakteristika čiji je cilj smanjenje uticaja aerodromskih operacija na životnu sredinu.

Kako se dodaje, biće instalirana nova elektrana, čime će se smanjiti potreba za teškim gorivima i emitovanje ugljen-dioksida, kao i postrojenja za prečišćavanje čvrstog otpada i otpadnih voda.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime