Foto: MN Press
KK Partizan

Košarkaši Partizana odigrali su vrlo kvalitetan meč u Podgorici gde su porazili Budućnost u 22. kolu ABA lige i tako praktično eliminisali Džikićev tim iz borbe za drugo mesto. Crno-beli su odigrali najbolje onda kad je bilo najvažnije: u povoju meča kad su akumulirali dvocifrenu razliku, i na kraju, kada su mudrim rešenjima odbili nalet Budućnosti.

Pobeda kao pobeda, važna za tim, ali ono što je možda i više od toga imspresioniralo Obradovića je prijem u “Morači” na koji su naišli gosti. Posebno on sam.

– Želim da se zahvalim ekipi Budućnosti na dobrodošlici od juče kad smo stigli, sve je bilo zaista izvanredno, i atmosfera u sali je bila onakva kakva treba da bude na košarkaškim utakmicama. Lično, hteo bih da se zahvalim publici na aplauzu koji su mi uputili kad sam ušao u salu, i na predstavljanju.

O samoj utakmici, trener Partizana je rekao:

– Što se same utakmice tiče, mislim da smo je otvorili veoma dobro, počeli agresivno, imali tu pristojnu razliku…

I kada je Partizan imao ubedljivu prednost i kontrolu meča, obradović je znao da to neće dugo trajati.

– Bilo je za očekvati da se Budućnost vrati jer imaju kvalitet i karakter, i to se desilo u drugoj četvrtini. Posle toga je bila egal utakmica do pred sam kraj. Mislim da je ključni koš na uakmici bio Panterov na 5 poena. Posle toga odigrali smo pametnu obranu i mislim da je to na kraju i odlučilo da pobedimno ovu važnu utakmicu.

Žoc je apostrofirao učinak mlađih igrača. Koprivice, Madara, mada ih nije poimence pominjao, ali se vidi da je bio izuzetno zadovoljan njihovim učinkom.

– Čestitke igračima, za nas vrlo važa utakmica. Pogotovo za ove mlade igrače koji polako treba da sazrevaju i mislim da će u vremenu koje je ispred nas pokazati da imaju kvalitet. Naravno, ekipi Budućnoti želim sve najbolje u oba takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here