foto: Nebojša Paraušić/ MN PRESS

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da rival u 7. kolu Evrolige Fenerbahče ima veliki kvalitet i sposobnost da igra na različite načine.

Partizan će ugostiti Fenerbahče sutra od 20.30 časova Prošle sezone “crno-beli” su slavili u Istanbulu, dok je turski klub pobedio u Beogradu. Fenerbahče u meč ulazi sa skorom 5-1, a Partizan sa 2-4.

“Fenerbahče je ekipa koja igra izvanredno od početka sezone, imaju veliki kvalitet, sposobni su da igraju na različite načine, sa četiri visoka i sa tri mala igrača. Tim su koji šutira najviše za tri poena u Evroligi, preko 30 puta po utakmici uz veliki broj ubačenih. Motli na petici možda jedini nije šuter za tri, svi ostali jesu uključujući i petice. To je jako bitna stvar u pripremi ove utakmice”, kazao je Obradović.

Prema informacijama turskih medija, kadrovska situacija u Fenerbahčeu nije dobra, nekoliko važnih igrača je van stroja, ali Obradović smatra da turski klub ima veliki broj kvalitetnih košarkaša.

“Oni imaju ogroman broj igrača u rosteru. Bilo koji igrač da fali uvek fali, ako su četvorica onda to nije lako. I pored povreda oni imaju dosta kvaliteta u timu, tako da mislim da mogu da igraju i bez svih tih igrača”, rekao je Obradović.

Govorio je i o zdravstvenom stanju u njegovom timu.

“Ponjitka je počeo da trenira, odradio je dva treninga, Kevin Panter još nije počeo da trenira. Smailagić je tu, sve je u redu”, naveo je trener “crno-belih”.

Sa ekipom je prvi trening odradio i Brazilac Bruno Kaboklo, koji je juče potpisao ugovor do kraja naredne sezone.

“Bruno je odradio prvi trening sa timom danas i tu počinje priča sa njim i završava se. Mislim da je igrač koji može da pomogne Partizanu i zato smo se odlučili da ga dovedemo. Kako će to izgledati na treninzima, tek ćemo da vidimo”, zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here