Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Partizan

Željko Obradović, trener Pattizana, izanalizirao je poraz od Mege u ABA ligi.

Mega je iznenadila crno-bele u hali “Aleksandar Nikolić” i nanela im treći poraz ove sezone na Jadranu.

Obradović je kritikovao svoje pojedince zbog pristupa utakmici.

– Čestitam Megi na odlično odigranoj utakmici i apsolutno zasluženo je pobedila. Imali smo šansu na kraju, ali valjda je i normalno da se ovako završi. Najavio sam da će mladi igrači Mege igrati sa velikim motivom i da će probati da se nadigravaju, a upravo je tako i bilo – počeo je Obradović.

Apostrofirao je umor, nepuna dva dana od meča sa Hamburgom u Evrokupu.

– Nismo imali energiju koju smo imali pre dva dana. Za neke igrače je možda logično s obzirom na to koliko su dali na prethodnoj utakmici, ali za neke nije. Kada već poredimo mladost koja je prisutna kod Mege, treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. To je ono gde vidim problem. Da oni ne mogu sebe da motivišu i da igraju utakmicu na najbolji mogući način. To je jedino čime sam nezadovoljan, a sve ostalo mogu da razumem.

Pričao je i o motivaciji pojedinaca iz Partizana.

– Nedopustivo je da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe. Na tome ćemo sigurno da radimo. Hvala navijačima na podršci. Znamo da nećemo igrati utakmicu u subotu protiv Cibone, tako da ćemo naredna tri dana iskoristiti da se pripremimo za veoma važnu utakmicu u Ankari protiv Turk Telekoma – rekao je Obradović.

Poseban osvrt dao je na odbranu svog tima.

– Bilo je jasno da se rade nerezonske stvari u napadu, a da se neko drugi čeka u odbrani. Ne znam ko je taj drugi. Došli smo do toga da oni postižu poene u tranziciji i ofanzivnih skokova. Neverovatan broj je primiti 55 poena za poluvreme – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here