EPA/Friedemann Vogel
Nikola Mirotić

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Nikola Mirotić zvanično postati novi košarkaš Partizana, međutim „preko noći“ se dogodio veliki obrt i novi košarkaš Olimpije se oglasio sa obaveštenjem da ne može u Partizan zbog pretnji.

Nekoliko meseci kasnije, Željko Obradović otkrio je detalje o Nikolinom dolasku i promeni odluke.

Euforija se nije stišavala, delovalo je da su se Nikola Mirotić i Partizan dogovorili i da se samo čekala zvanična objava, međutim kod tadašnjeg košarkaša Barselone postajala je velika bojazan zbog pretnji koje je dobijao, ali za koje nije naveo odakle su stigle.

O tom slučaju govorio je Željko Obradović u intervjuu za „Nedeljnik“.

„Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava klouba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj”,ispričao je Obradović kako je sve počelo.

Prošlo je dve nedelje, a onda je usledio Nikolin poziv i saopštenje da neće doći u Partizan zbog pretnji. Obradović je pokušao da mu objasni da tu vrstu pritiska imaju siv u klubu, ali da se nikada nije desilo nešto loše.

„Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve’“, otkrio je trofejni srpski stručnjak.

Mirotić nije otkrio imena zbog kojih je morao da odustane od Partizana, međutim zamolio je navijače da ga dočekaju prijateljski kada bude stigao u Beograd.

„Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim Nikolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba“, zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here