Foto: MN Press
Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je Cedeviti Olimipiji na pobedi u 24. kolu ABA lige.

Partizan je večeras izgubio od Olimpije 81:79.

– Mislim da je ovo bila zahtevna utakmica. Imali smo veliku šansu, vodili smo plus 8 na oko dva i po minuta pred kraj, da privedemo utakmicu laganije, ali to je košarka i dešavaju se stvari koje se dešavaju. Četiri promašena slobodna bacanja u nizu, greške, sve je to sastavni deo onoga čime se bavimo. Ovoga puta pobeda ide na stranu Cedevita Olimpije i još jednom im čestitam – rekao je Obradović.

Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac bio je više nego zadovoljan nakon pobede nad Partizanom.

-Neverovatna utakmica, zaista neverovatna… Čestitke mojim igračima, neverovatna borba, neverovatna želja. Neverovatna energija, to je povezano skupa sa publikom u Tivoliju. Ni u jednom trenutku se nismo predavali, ni publika nije odustajala od nas kad smo zaostajali pet do sedam razlike. U poslednjoj četvrtini sjajna odbrana, ginuli su jedan za drugoga, išli na svaki skok, to je na kraju nagrađeno zarad želje i borbe, tako smo došli do pobede – rekao je Golemac.

Domaći su na ovom meču imali 26 slobodnih bacanja, nasuprot 14 Partizana.

– Sigurno da je ovo jedna posebna utakmica. Danas je Partizan imao neverovatnu agresivnost, igrao na granici faula. Osetila se nervoza u napadu kod nas. Na kraju nam je došlo da smo pogodili dva važna šuta kada je bilo potrebno. Jogi je na kraju pogodio to što je pogodio – dodao je trener slovenačkog tima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here