Youtube/ParlamentSrbije
Boško Obradović

Sednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, prekinuta je nakon što je lider Dveri Boško Obradović ušao u salu, stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maje Gojković i počeo da zviždi pištaljkom.

Gojković je dala pauzu od 15 minuta i naložila obezbeđenju da skloni Obradovića iz sale.

Lider Dveri odbio je da se pomeri I obezbeđenje je prvo pokušalo da ga ubedi da sam izađe iz sale kako ne bi primenjivali silu. Posle desetak minuta pregovora, došlo je do koškanja Obradovića i obezbeđenja koje ga je silom iznelo iz sale.

Obradović je rekao da je u salu ušao da prenese poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv epidemije koronavirusa.

Nakon što ga je obezbeđenje uklonilo iz sale, lider Dveri je u skupštinskom holu rekao da su time prekršena mere Vlade koje jasno kažu da se mora poštovati fizička distanca. Kao razlog za svoj protest i ističe to što je, prema njegovoj oceni, sve što se u Srbiji dešavalo u vezi sa pandemijom koronavirusa u direktnoj vezi sa izborima.

– Pandemijska kriva išla je onako kakav je bio izborni interes vladajuće stanke – rekao je Obredović i podsetio da “virus nije postojao” dok je SNS prikupljao potpise, da bi se potom pretilo italijanskim i španskim scenarijom, a danas se ukida vanredno stanje kako bi se za mesec i po dana izašlo na birališta.

– Dok svakog dana imamo više od sto novozaraženih i nekoliko mrtvih, nema uslova za izbore, ni zdravstvenih, ni demokratskih – istakao je Obradović i podsetio da se zalaže za odlaganje izbora za kraj godine kada se okonča pandemija na svetskom nivou.

1 COMMENT

  1. Obradović je rekao da je u salu ušao da prenese poruku naroda!?

    Kojeg i čijeg naroda, pa nisu valjda svi u srbiji poludeli!
    Obradović bi trebao da vidi šta se u drugim zemljama radi, ali on ne to ne razumije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here