Foto: MN Press
Željko Obradović

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio je za špansku Radio “Marku” o novoj sezoni.

Jedna od tema razgovora bio je i povratak Željka Obradovića u klub, uprkos činjenici da je imao mnogo unosnije ponude iz inostranstva.

– Željko je imao bolje ponude, ali on, takođe, ima veliku ljubav prema Partizanu. Ne poznajem nikog kome je toliko stalo do tima. Odrekao se mnogo novca. Bio je mnogo sigurniji u to da će da preuzme tim, nego što smo mi bili. Sa Željkom dolazi pritisak, ali to je ono što on želi – rekao je Savić.

Partizan važi za jednu od najjačih ekipa u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

– Ne mislim da smo favoriti. Imamo dobar tim, ali i druge ekipe su jake. Valensija i Virtus su se pojačali. Njihova jedina opcija da igraju Evroligu jeste Evrokup. Mi imamo i opciju u vidu ABA lige.

Novi format Evrokupa je podelio 20 ekipa u dve grupe, a po osam najboljih plasiraće se u osminu finala.

– Ovo je najjači Evrokup ikada. Prilagođeni format je pozitivan. Svaka utakmica će biti važna jer će osigurati prednost domaćeg terena, što je ključno. Uložili smo mnogo napora da izgradimo najbolji mogući tim, mlad, u okviru naših finansijskih mogućnosti. Želimo da dovedemo još jednog centra.

Na kraju, Savić je govorio i o izgradnji tima.

– Komplikovano je takmičiti se sa ekipama sa većim budžetima. Više volim da imamo šest ili sedam igrača sa NBA potencijalom. Mnogo je lakše dovesti iskusnije igrače, ali to nije dobar put za srpsku košarku – zaključio je Savić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime