foto: Nebojša Paraušić/ MN PRESS

Trener Partizana Željko Obradović proglašen je za trenera sezone u regionalnoj ABA ligi.

Obradović je dobio 41,5 odsto glasova glavnih trenera timova ABA lige, novinara i navijača. Drugi je bio trener Crvene zvezde Dejan Radonjić sa 19,5%, a treći FMP-ov strateg Nenad Stefanović sa 11,9%.

Trener Partizana je dobio najviše glasova u sve tri pomenute kategorije glasača, nakon što je predvodio Partizan do drugog mesta u ligi sa 22 pobede u 26 utakmica.

ABA je u ponedeljak proglasila beka Zvezde Branka Lazića za najboljeg defanzivca lige, dok su u idealnoj petorci Nikola Kalinić (Zvezda), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Kevin Panter (Partizan), Zek Ledej (Partizan) i Kenan Kamenjaš (Cibona).

U drugom timu su Džastin Kobs (Budućnost), Brajs Džons (FMP), Matijas Lesor (Partizan), Dalibor Ilić (Igokea) i Vili Rid (Budućnost).

Predstojećeg vikenda počinje plej-of ABA lige u kojem se u četvrtfinalu sastaju Cedevita Olimpija – Igokea i Budućnost – FMP Meridijan.

Igra se na dve pobede, a pobednici će u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde i Partizana, od 18. maja. Finalna serija će početi 30. maja i igraće se na tri pobede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here