EPA/Andrej Čukić
Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je pred meč 5. kola Evrolige protiv Crvene zvezde da za njegov klub nisu važna dešavanja u suparničkom taboru i promena trenera ekipe.

“Crno-beli” će sutra od 18.30 u Areni dočekati Zvezdu, koju će posle smene Duška Ivanovića sa klupe predvoditi novi trener Janis Sferopulos. Obe ekipe u meč ulaze sa skorom 1-3 u Evroligi.

“Da pustimo sve stvari koje su se izdešavale u Crvenoj zvezdi, to nije nešto što je važno za nas. Za nas je mnogo važnije da izađemo sa apsolutno drugačijom motivacijom nego što je bila protiv Mege i sa još većom energijom. Igraćemo u areni prd našim navijačima, koji su uvek radili sve ono što mogu za ekipu. Nadam se da će moji momci to shvatiti i da će izaći sa drugačijom motivacijom i energijom. I to je najvažnije. Sve ostale stvari nisu bitne”, rekao je Obradović na početku obraćanja medijima.

Trener regionalnog šampiona je upitan i na čemu je tim najviše radio posle neočekivanog poraza od Mege u ABA ligi.

“Analizirali smo utakmicu i pustio sam igrače da idu kući, da se odmore i koncentrišu na ono što sledi. Nema vremena da se pati, da se raduje. Sezona je tek počela, prvi mesec, devet utakmica, a biće ih više od 70”, rekao je trener Partizana.

Igru večitog rivala sa novim trenerom nije želeo da komentariše.

“Kao što sam rekao, ne bih se bavio time. Prvo da se bavimo nama samima, da shvatimo šta mi treba da radimo i kako da se ponašano. Želja, motivacija, puna Arena ljudi koji te bodre, da li je nekom potrebno nešto više?”, zapitao se Obradović.

Na kraju je govorio i o zdravstvenom biltenu tima.

“Alen Smailagić nije trenirao večeras, ima bol u predelu noge, a van stroja je Mateuš Ponjitka, naravno. Za Alena ćemo sutra ujutru videti da li će biti konkurentan. Ja se nadam, Smajli je neko ko je uvek spreman da pomogne ekipi. Nadam se da će tako biti i ovog puta”, zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here