EPA/Alessandro di Marco
Novak Đoković

Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog dobra svih u Francuskoj, preneli su svetski mediji.

Maračineanu je potpisala zakon koji se odnosi na “obaveznu vakcinaciju” za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US open.

Podsetimo, predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da organizatori drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa, zajedno sa državnim organima rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir.

– Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vreme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir – rekao je Moreton, ali su se u međuvremenu pravila izmenila.

Francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu govorila je ranije ovog meseca o uspostavljanju zdravstvenog “mehura”, koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri odsto među najboljih 100 tenisera sveta, prema ATP-u) da igraju na ovom grend slem turniru.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

8 COMMENTS

  1. Francuzi su primer političkog nemorala, ko sa njima sarađuje biće izigran isto kao Nole u australiji.

  2. Zar smo zaboravili, da se vakcina uzima kako bi smo zaštitili sami sebe. Ako sam ja vakcinisan, to štiti samo mene, ne i tebe. Kao drugo postoji nešto takozvano test, sa time se moze videti dali neko ima koronu ili je već imao. Ne razumem ovu odluku.

  3. Ок, не верујеш у вакцину. Поштујем одлуку оних који су за вакцинацију и оних који су против тога. Статус антиваксера може да те кошта каријере. Не само то, не заборави да си Ти амбасадор Србије, српског народа, те с тога не буди себичан, не инати се, него настави тамо где си стао. Књига историје белог спорта има још “белих” страна. Нико ти неће замерити, нито ко може себи да да за право да те због вакцинације осуди. С тога, правац први вакцинациони пукт и “перо”, односно рекет у руке!

    • Prestani da soliš kao i svi ostali. To što je ceo svet pao pod noge milijarderima, ne znači da neko ne treba da ima pravo izbora. Novak ne bi ni bio ovoliki šampion da nije borac, i da teško odustaje od svojih uverenja. To nije sebičluk već čovek se zdravo hrani, neće nikakvu hemiju (pogotove ove bezvredne vakcine) u svom organizmu, ne jede meso a pogledajte kako se isklesao. Zato i jeste veliki šampion i velika gromada od čoveka. On ne prenosi zarazu niti može jer je zdravii i sa imuniji od 99% čovečanstva. Prema tome, on nije pretnja nikome.

      • У доста ствари си у праву, али као што и сам видиш и чујеш Новак је у “Тамном вилајету”, а сигурна сам да би и Ти, као и већина Новакових фанова, желео да га још дуго гледаш на терену. Здрав јесте, али кога брига за то, када те гмазови уцењују.

  4. Mi i Francuzi smo dugo godišnji prijatelji zašto plujete sad po njih sve mise čini da mi ko narod jako smo loši i labilni neznamo da cenimo ništa ma koliko bili u pravu il ne znamo da u..remo situaciju samo kad nama neide u prilog tad smo baš gadni bez granice zato i vekovima gubimo sve bitke tusmo gde smo šteta.

  5. Bravo Rolan Garos! Zabraniti takmicenje svim ne vakcinisanim. Dokle ce normalan svet da pati zbog ovakvih budala poput Dokovica?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here