Vesti
Srdačna dobrodošlica: Domaćini iz Folklorne grupe Drina

U Brizbejnu će ove subote biti održan prvi Folklorni festival u organizaciji Srpsko-australijskog centra u Vilavongu i Folklorne grupe Drina iz glavnog grada Kvinslenda. Domaćini najavljuju „nezaboravnu i spektakularnu manifestaciju“, sa nastupima folklornih grupa, horova, muzičkih bendova i koncertom pevačice Radmile Misić. Očekuje se više od 270 učesnika!

Festival će početi u podne, a za 13.00 časova najavljeno je svečano otvaranje umetničkog dela programa. Pored domaće Drine, predstaviće se i folklorni ansambli iz Gold Kousta, Sidneja i Melburna, uz specijalne goste iz ruske i bugarske zajednice.

Deo programa biće rezervisan za nastupe lokalnih umetnika i organizacija, uključujući decu iz Srpske škole u Vulungabi. Takođe, učestvovaće i hor crkve Svetog Nikole u Vajkolu, kao i ruski hor iz Brizbejna.

Posetioci će moći da uživaju i u muzici uživo, a u večernjim satima biće održan koncert Radmile Misić i Mihajla Novakovića, u pratnji benda Slavče i Šećer iz Sidneja. Kako najavljuju organizatori, žurka će zatim potrajati do kasno u noć.

Ceo događaj održava se pod sloganom: „Očuvanje tradicije i zabava u jednom“.

„Ova manifestacija ima veliki značaj za srpsku zajednicu i posebno za našu omladinu. Pridužite nam se na nezaboravnom Folklornom festivalu 2023. Dođite i provedite dan napolju, u veselju i zajedništvu sa svojim najmilijima! Ne propustite ovu priliku za zabavu i druženje“, pozivaju organizatori iz Vilavonga.

Pored bogatog muzičkog i umetničkog programa, biće upriličene i razne aktivnosti za decu, uključujući vožnje i druge vidove zabave.

Naravno, majstori kuhinje potrudiće se kao i uvek da se u ponudi nađu najukusniji domaći specijaliteti i kolači, a za goste festivala biće otvoren i „mali pijac“, sa raznim proizvodima i iznenađenjima koji čekaju na štandovima.

„Ovo je događaj koji će trajati celi dan i noć pod šatorom i pod otvorenim nebom. Što je najvažnije, ovo je nešto što naš klub do sada nikada nije imao. Na vama je da donesete dobro raspoloženje i pridružite nam se u stvaranju nezaboravnih trenutaka“, objavili su organizatori iz SA Centra na društvenim mrežama.

Besplatno za decu

Ulaznice za prvi Folklorni festival u Vilavongu biće dostupne na ulazu u Srpsko-australijski centar, po ceni od 20 dolara za odrasle i 10 dolara za penzionere, dok je ulaz za decu mlađu od 12 godina – besplatan. Za više informacija, možete kontaktirati organizatore putem Fejsbuk stranice SA Centra ili na broj telefona 0404 456 579.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here