Facebook/Saborni hram Svetog Save u Beču
Saborni hram Svetog Save u Beču

Ministarka vera Austrije Suzane Rab najavila je da popuštanje epidemioloških mera koje je najavila vlada, predviđa i ponovo omogućavanje prisustva vernika verskim službama.

Sa nedeljom, 7. februara, ponovo su dozvoljene javne verske službe, uz povećane zaštitne mere, saopštila je ona nakon dogovora sa crkvama i verskim zajednicama.

Uz postojeće mere, kao što su stavljanje na raspolaganje dovoljno sredstava za dezinfekciju i službi bez hora, naloženo je nošenje maske tipa FFP2, kao i poštovanje distance od dva metra izmedju vernika.

Takođe je dogovoreno da crkve i verske zajednice nastave sa prenosom uživo verskih službi, kao i da će skratiti verske službe.

– Zahvaljujem se crkvama, verskim zajednicama i svim vernicima što su izdržali tokom zaključavanja, i time dali važan doprinos da se smanji broj novozaraženih. Svesna sam da je vera za mnoge ljude u našoj zemlji, posebno u teškim vremenima, važan oslonac, i zato sam srećna što su ponovo moguće javne službe. Novim merama crkve i verske zajednice obezbeđuju da se koronavirus ne širi – naglasila je Rab.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime