commons.wikimedia/Mark Harkin

Avio-kompanija „Er Srbija“ od danas uvodi novu liniju od aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu do Nirnberga u Nemačkoj.

Let za Nirnberg avionom „erbas A319“ sa drugog aerodroma po veličini u Srbiji, jedan je od 12 koji su planirani u narednom periodu, čime će jug Srbije biti povezan sa Bavarskom dva puta nedeljno tokom cijele godine, saopšteno je iz „Er Srbije“.

Direktor za komercijalu i strategiju „Er Srbije“ Jirži Marek rekao je da je Nirnberg nova destinacija ove kompanije u NJemačkoj i prva ka kojoj će letjeti sa juga centralne Srbije.

„Današnjim letom, aerodrom ‘Konstantin Veliki’ i zvanično, uz aerodrom ‘Nikola Tesla’, postaje baza za naše avione. Uvereni smo da će bolje veze sa Nemačkom doprineti jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naših zemalja“, naveo je Marek u pisanoj izjavi.

Tokom naredna dva dana nacionalni avio-prevoznik uspostaviće redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu, a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Fridrihshafenu, Salcburgu, Rimu i Karlsrueu.

„Er Srbija“ iz Niša leti na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje 10 okruga u Srbiji sa šest zemalja EU i Crnom Gorom, navodi se u saopštenju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime